شیلنگ پنوماتیک چیست؟
شیلنگ پنوماتیک در واقع جز یکی از ابزار ها و شیلنگ صنعتی به حساب می آید که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد و از آن برای انتقال بسیاری از مایعات و گاز های پرفشار استفاده می شود و معمولا به صورت مستقیم به خط لوله انتقال هوا وصل می شوند. این شلنگ ها در انواع و مدل های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های مخصوص به خود را دارند و در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
واژه پنوماتیک در اصل به گاز، هوا و یا حرکت باد گفته می شود که این شیلنگ برای انتقال گاز هایی که فشاری بیشتر از فشار گاز های معمولی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی اتصالات در دو دسته کلی قرار می گیرند که می توان به اتصالات هیدرولیک و پنوماتیک اشاره کرد و از این نوع شیلنگ برای اتصالات پنوماتیک استفاده می شود.
جنس این شیلنگ ها معمولا از پلی اورتان، پلی آمید و پلی اتیلن می باشد و برای تحمل فشار های قوی تر دارای روکش شیلنگ است و آن را با غلاف الیاف و بافتی فلزی تقویت می کنند تا در صورت انتقال گاز دچار نشتی نشود.
از مزایا این محصول می توان به مقاومت بسیار بالا این شیلنگ ها اشاره کرد که در برابر بسیاری از عوامل مثل تغییرات دما و اکسیداسیون دچار پوسیدگی و یا مشکل نمی شوند. همچنین این شیلنگ ها بسیار سبک و انعطاف پذیر می باشند که کار با آن را راحت کرده است و به راحتی برای اتصالات می توان استفاده کرد.
شیلنگ پنوماتیک
کاربرد های آن
یکی از کاربرد های اصلی شیلنگ پنوماتیک انتقال و جا به جایی هوا و همچنین تامین هوا و رساندن آن به قطعات مورد نظر است. در واقع سیستم های پنوماتیک که از اجزای مختلفی مثل سیلندر ها، دریچه ها، تنظیم کننده های فشار و… تشکیل شده اند این قطعات با کمک این شیلنگ ها به خطوط اصلی تامین هوا متصل می شوند.
یکی دیگر از کاربرد های این محصول استفاده از این شیلنگ ها در زمینه های تخصصی مثل سیستم های بادی می باشد که به دلیل کاربرد آن به شیلنگ های بادی نیز معروف هستند و در انواع مختلف تولید و ساخته می شوند.
انواع آن
شیلنگ های پنوماتیک در واقع در انواع و مدل های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند و در انواع یک لایه تا چند لایه موجود می باشند اما در یک تقسیم بندی کلی از نظر جنس به سه دسته قابل تقسیم بندی می باشند که عبارت هستند از:
دسته اول شیلنگ های پلی اورتان هستند که از مقاومت بسیار خوبی در برابر ساییدگی و یا پوسیدگی برخوردار می باشند و دارای انعطاف پذیری خوبی هستند. این شیلنگ ها در سایز ها و اندازه های مختلف موجود هستند و قطر آن ها از 4 میلی متر تا 16 میلی متر می باشند.
دسته بعدی شیلنگ پنوماتیک از جنس پلی آمید است که به شیلنگ های نایلونی نیز شناخته می شوند. این شلنگ ها دارای قطری ثابت و وزنی سبک هستند و در مقایسه با دیگر شیلنگ ها از استحکام بیشتری برخوردار می باشند.
شیلنگ پلی اتیلن از دیگر انواع این شیلنگ ها است و از انعطاف پذیری خوبی برخوردار می باشد و در برابر مواد شیمیایی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد.
شیلنگ پنوماتیک
خرید شیلنگ پنوماتیک
برای خرید این شیلنگ ها می توان به فروشگاه ها و مراکز مربوط مراجعه کرد و آن را به صورت حضوری و یا غیر حضوری تهیه نمود. در هنگام خرید این محصول بهتر است از فروشگاه های معتبر خرید انجام شود تا از کیفیت محصول اطمینان داشته باشید. شرکت کیان صنعت یکی از مراکز معتبر برای خرید شیلنگ های هیدرولیک و پنوماتیک است که با خیال راحت می توانید اقدام به خرید نمایید.
از دیگر نکات مهم در هنگام خرید توجه به جنس و نوع شیلنگ پنوماتیک است که بهتر است با توجه به نوع نیاز و کاربرد آن صورت پذیرد.
از دیگر نکات مهم توجه به قطر شیلنگ است که باید نه کمتر از حد اندازه باشد و نه بیشتر زیرا در صورتی که قطر آن کمتر از مقدار مورد نیاز باشد جریان هوا دچار خفگی خواهد شد و مقدار بزرگتر از آن نیز مناسب نخواهد بود و قیمت بیشتری خواهد داشت.
توجه به میزان تحمل دمای شیلنگ از دیگر نکات مهم در خرید این محصول است که قبل از خرید بهتر است میزان دما را مورد بررسی قرار داد و متناسب با آن خرید انجام شود.
اجزای تشکیل دهنده
سیستم های پنوماتیک معمولا از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که از مهم ترین آن ها می توان به فیلتر هوا، کمپرسور، سیلندر ها، دریچه ها و… اشاره کرد و خود این شیلنگ ها نیز از یک لایه تا چند لایه تشکیل شده اند و بستگی به نوع کاربرد باید انتخاب شوند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
تمامی این اجزا به وسیله این شیلنگ ها به خطوط اصلی تامین هوا وصل می شوند.
شیلنگ پنوماتیک
بدون دیدگاه